Blokkade van logistiek centrum van Proximus in Courcelles voorbij

De actie aan het logistieke centrum van Proximus in Courcelles bij Charleroi is beëindigd, werd vernomen bij de lokale politie. Een kleine honderd leden van het burgercollectief ‘Actions Citoyennes contre les mesures gouvernementales’ blokkeerden er sinds gisterenavond de toegang. Het ging om dezelfde groep die in november 2018 olieopslagplaatsen blokkeerde en achter de gelijkaardige blokkade aan het gebouw van BNP Paribas in Brussel zat. Met hun acties willen ze de maatregelen van de regering op sociaal, fiscaal en klimatologisch vlak bestrijden.

“De operatie verliep vreedzaam, net zoals die bij het postsorteercentrum in Fleurus (in Henegouwen, red.)”, aldus korpschef Delphine De Lavareille.

Met Proximus koos het collectief opnieuw voor een overheidsbedrijf, “omdat er totaal geen politieke reactie is gekomen na de eerste actie tegen bpost”.

De beweging, waarin “gele hesjes” zitten, eist een verlaging van de accijnzen op brandstof en een verlaging van de btw tot 6 procent op elektriciteit en alle essentiële producten.

bron: Belga