European Open - "Mijn vormpeil gaat de goede kant uit", zegt Murray na nieuwe zege

door
Belga
Leestijd 2 min.

Andy Murray (ATP 243) plaatste zich vrijdag voor de halve finales van de European Open (hard/635.750 euro). De 32-jarige Brit, die lang sukkelde met heel wat blessureleed, lijkt dus stilaan weer de oude te worden. "Ik behaal drie zeges op rij, dat voelt heel goed", verklaarde de ex-nummer 1 van de wereld na zijn felbevochten zege tegen de Roemeen Marius Copil (ATP 92) in drie sets: 6-3, 6-7 (7-9) en 6-4. "Anderhalve set tenniste ik op een hoog niveau", analyseerde Murray. "Maar nadien verloor ik mijn greep op de partij. Marius serveerde heel goed, en ik liet het op dat punt afweten. Zo bracht ik mezelf danig in de problemen. Ik kwam er in de tiebreak in de tweede set dichtbij, toen ik een matchpunt onbenut liet. Gelukkig haal ik het in de derde set dan toch."

"Beetje bij beetje keer ik weer terug naar mijn oude niveau", vervolgde de Brit, die in de eerste ronde in de Lotto Arena afrekende met Kimmer Coppejans (ATP 158). "Ik krijg stilaan weer het juiste gevoel en verteer lange partijen beter. Het gaat dus de goede richting uit met mijn niveau, hopelijk kan ik die stijgende curve bevestigen."

In de halve finales wacht voor Murray het Argentijnse vijfde reekshoofd Guido Pella (ATP 20) of de Fransman Ugo Humbert (ATP 70). De 21-jarige Humbert maakte donderdag in de achtste finales een einde aan de titelambities van David Goffin (ATP 14). De Luikenaar kwam in de Lotto Arena niet in zijn normale spel en verloor met 6-3 en 6-1.

bron: Belga