Dag van de Jeugdbeweging – Tienduizenden jongeren zetten hun jeugdbeweging in de kijker

In Vlaanderen en Brussel maken tienduizenden jongeren vrijdag opnieuw reclame voor hun jeugdbeweging. Tijdens het jaarlijkse evenement de Dag van de Jeugdbeweging slaan tal van jeugdorganisaties de handen in elkaar om kleine en grote acties op poten te zetten. De Dag van de Jeugdbeweging is een organisatie van acht jeugdbewegingen: Chirojeugd Vlaanderen, FOS Open Scouting, IJD, Jeugd Rode Kruis, JNM, KLJ, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen.
Meer dan 250.000 jongeren gaan elke week naar hun jeugdbeweging. Ze brengen er hun vrije tijd door en maken er vrienden voor het leven. “Dat willen ze met deze feestdag vieren. We willen ons tonen als jeugdbeweging. Wij bieden het hele jaar rond een werking aan aan kinderen en jongeren, met het zomerkamp als hoogtepunt”, leggen de initiatiefnemers uit.
De tienduizenden jongeren komen als jeugdbewegingen gezamenlijk naar buiten. “Onze acties worden zoveel mogelijk samen met andere jeugdbewegingen georganiseerd. We willen alle jeugdbewegingen de kans geven om deel te nemen aan een actie in de buurt”, aldus de initiatiefnemers.
Acties vinden vaak plaats in samenwerking met de jeugddienst, de jeugdraad en scholen. Veel jongeren komen vandaag ook letterlijk naar buiten, in de publieke ruimte en meestal in hun uniform.
De volgende editie vindt plaats op vrijdag 23 oktober 2020.

bron: Belga