Vliegtuig maakt noodlanding door stinkend fruit

durian
Foto Unsplash

Een tussentijdse landing van een vliegtuig heeft niet altijd te maken met bijzondere passagiers of technische mankementen. Een Canadese vlucht moest een noodlanding maken om stinkend fruit.

De piloten hadden zuurstofmaskers nodig toen de vracht aan boord onwijs begon te stinken. De geur die de cockpit binnenkwam, bleek van stinkend fruit te komen.

Zuurstofmaskers

De vlucht was net uit Montreal vertrokken om naar Vancouver te gaan. Een vlucht die normaal bijna zes uur duurt, kon dit keer rekenen op wat extra vertraging. De noodlanding werd niet zomaar gemaakt: het personeel aan boord heeft eerst zelf geprobeerd de geur te lokaliseren. Toen dat niet wilde lukken, vroegen de piloten een noodlanding aan, weet Flight Global.

Durian

De boosdoener bleek een durian, een vrucht die alleen in Aziatische landen voorkomt. De vrucht smaakt krachtig en scherp, maar tegelijkertijd ook zoet en romig. De smaak mag dan goed zijn, de vrucht staat ook bekend om de enorme stank die hij afgeeft. Op veel openbare plekken in Azië is het stuk fruit verbannen, omdat de geur nogal blijft hangen.

Het is overigens niet de eerste keer dat het stuk fruit eigenhandig de bemanning dwingt een vliegtuig aan de grond te zetten. Eerder dit jaar moest een Indonesische vlucht worden onderbroken toen de durian voor zo’n stank zorgde, dat passagiers bleven klagen.

Bron: Metro Nederland