Zaak wordt aan nationale antiterreurparket overgedragen

Zaak wordt aan nationale antiterreurparket overgedragen
Zaak wordt aan nationale antiterreurparket overgedragen

Het Franse nationale antiterreurparket is vandaag begonnen met een onderzoek naar de zaak van de dodelijke mesaanval op het hoofdkwartier van de Parijse politie. Vijf mensen kwamen daarbij om het leven, onder wie de dader. Het onderzoek werd aanvankelijk uitgevoerd door het Parijse parket, maar wordt nu overgedragen naar het onlangs opgerichte nationale antiterreurparket (PNAT).

Het parket gaat onderzoek voeren naar “moord en moordpoging op een persoon met openbaar gezag in verband met een terroristische onderneming”, en ook voor “criminele terroristische samenzwering”.

Dat de zaak nu wordt overgedragen aan het nationale antiterreurparket ondersteunt de hypothese dat de messentrekker geradicaliseerd was. Volgens eerdere berichten zou de 45-jarige aanvaller zich in 2017 tot de islam hebben bekeerd.

Vanochtend nog verklaarde een Franse regeringswoordvoerster dat er geen aanwijzingen waren voor radicalisering van de aanvaller. Er worden echter geen motieven uitgesloten, zei politiecommissaris Lallement deze middag.

De dader, die al meer dan 20 jaar als bediende bij de politie werkte, doodde gisteren drie mannen en een vrouw. Hij werd daarop doodgeschoten.

Bron: Belga