Dodelijke mesaanval in Parijs plaatst speurders voor raadsels

Dodelijke mesaanval in Parijs plaatst speurders voor raadsels
Dodelijke mesaanval in Parijs plaatst speurders voor raadsels

De dodelijke mesaanval van gisteren in het hoofdbureau van de politie in Parijs, met in totaal vijf doden, plaatst de speurders voor raadsels. “Wij hebben geen aanwijzingen voor een mogelijke radicalisering van de dader”, zei de Franse regeringswoordvoerster Sibeth Ndiaye vandaag tegenover de zender Franceinfo. Ndiaye reageerde daarmee op berichten dat de 45-jarige aanvaller zich in 2017 tot de islam zou hebben bekeerd. “Alleen omdat je een moslim bent, betekent nog niet dat je een terrorist bent”, aldus Ndiaye.

De dader, die al meer dan 20 jaar als bediende bij de politie werkte, doodde gisteren drie mannen en een vrouw. Hij werd daarop doodgeschoten. De tragedie zorgt voor grote commotie in Frankrijk. President Emmanuel Macron en leden van de regering kwamen na de feiten ter plaatse om met medewerkers te spreken.

Een terroristische achtergrond is niet uitgesloten, maar in deze fase van het onderzoek zijn daar geen aanknopingspunten voor, benadrukte Ndiaye. Volgens media moet de oorzaak gezocht worden bij een intern conflict binnen de politie-autoriteiten.

Bron: Belga