Zes doden na instorting brug in Taiwan

Zes doden na instorting brug in Taiwan
Zes doden na instorting brug in Taiwan

In Taiwan is het lichaam gevonden van een gastarbeider na de instorting van een brug. Daarbij zijn in totaal zes doden gevallen, zo maakten de autoriteiten vandaag bekend. De zes slachtoffers, drie uit de Filipijnen en drie uit Indonesië, kwamen om bij het ongeval dat op dinsdagochtend plaatsvond in Nanfangao, een vissersdorp in het oosten. De 140 meter lange en 21 jaar oude brug stortte plots in en bedolf daarbij boten waarop de vissers aan het rusten waren, aldus het nationale rampenagentschap. De meeste buitenlandse vissers in Taiwan kiezen ervoor op boten te leven, in plaats van op land, om geld uit te sparen. Vandaag is de laatste vermiste visser gevonden langs de kust, maakte het staatsnieuwsagentschap bekend.

Bij het ongeval raakten ook minstens 12 mensen gewond. Onder hen zijn negen gastarbeiders, de chauffeur van een tankwagen die op de brug reed op dat ogenblik, en twee leden van de kustwacht.

Volgens de minister van Transport zal de regering minstens 5 miljoen Taiwanese dollar (ongeveer 147.000 euro) compensatie uitbetalen aan de gezinnen van de dodelijke slachtoffers.

Bron: Belga