Belgen in het buitenland - Bolingoli helpt Celtic met assist aan zege en leidersplek

door
Belga
Leestijd 2 min.

Celtic Glasgow heeft donderdagavond zijn tweede groepswedstrijd in poule E van de Europa League tegen het Roemeense Cluj gewonnen met 2-0. Boli Bolingoli zette de 'Bhoys' op weg naar de zege met de assist voor de openingstreffer. Het Belgisch getinte Dudelange verloor kansloos van Qarabag. In de twintigste minuut dook Bolingoli de diepte in op zijn linkerflank. De ex-speler van Club Brugge haalde de achterlijn en schilderde het leer netjes op het hoofd van Edouard (20.), die de assist niet liet liggen. Kevin Boli dacht de gelijkmaker te scoren, maar werd terecht afgevlagd. Na de pauze stelde Elyounoussi (59.) de overwinning veilig.

Celtic domineerde en nam zo wraak voor de uitschakeling in de voorlaatste voorronde van de Champions League. Cluj blammeerde de Schotten toen met een 3-4 overwinning op Celtic Park. Bolingoli en co. sleepten in hun openingsmatch nog een gelijkspel tegen Rennes in de wacht. Met vier punten gaat Celtic nu aan de leiding in groep E, gevolgd door Cluj (3 ptn) en Lazio (3 ptn). De Romeinen, zonder Silvio Proto en de geblesseerde Jordan Lukaku, pakten hun eerste punten na een 2-1 zege tegen Rennes (1 pt).

Twee weken na zijn stuntzege tegen APOEL Nicosia (3-4 in Cyprus) ging interim-coach Bernard Crasson met Dudelange pijnlijk onderuit tegen het Azerbeidzjaanse Qarabag. Met de Belgische basisspelers Bernier, Bouchouari, Bougrine en Lesquoy en invallers Cools en Morren verloor de Luxemburgse landskampioen in eigen land met 1-4. Zoubir (11.), Michel (30.) en Richard (37.) hadden de 0-3 ruststand al op het scorebord gezet. Na de rode kaart voor Dudelange-verdediger Garis dreef Quintana (69.) de score verder op. Antoine Bernier (90.) redde op de valreep de eer voor de thuisploeg. Het duel werd in de 36e minuut stilgelegd gedurende een halfuur, omdat een drone met een vlag van de seperatistische regio Nagorno-Karabach boven het veld vloog. Sevilla won de andere poulematch tegen APOEL met 1-0 en blijft foutloos. Qarabag en Dudelange hebben elk drie punten, APOEL blijft met lege handen achter.

bron: Belga