Ondernemers langs A12 dan toch naar de rechter tegen verkeersellende

Ondernemers langs A12 dan toch naar de rechter tegen verkeersellende

Een veertigtal ondernemers langs de A12 in Wilrijk en Aartselaar heeft een dagvaarding verstuurd naar de Vlaamse Overheid naar aanleiding van de verkeersproblemen in de omgeving. “Er zijn de laatste zes maanden aanpassingen geweest door Agentschap Wegen en Verkeer, maar ook onder de huidige regeling houdt de verkeersellende aan.” In maart voerde het AWV een nieuwe verkeerslichtenregeling in op enkele zwarte kruispunten op de A12. Daardoor was de verkeersdoorstroom op de A12, de N177 en in de omliggende gemeenten volledig stilgevallen, wat grote impact had op onder meer de handelaars langs de A12. Die kondigden begin juli aan een gerechtsprocedure te starten om de oude lichtenregeling terug te krijgen.

Een pakket maatregelen van het AWV moest voor betere doorstroming zorgen, maar volgens de handelaars is de verkeersellende er niet beter op geworden. “De ondernemers kunnen niet langer geduld opbrengen en vinden dat het nu tijd is om de zaak aan de rechter voor te leggen”, zegt bedrijvenvereniging Handel en Industrie Wilrijk – Aartselaar.

In haar dagvaarding vragen de ondernemers als voorlopige maatregel om de oude verkeerslichtenregeling terug in te voeren en de studie voor een vlotte doorstroming van het verkeer en verkeersveiligheid langsheen de hele A12 opnieuw te maken. Er is volgens de handelaars ook al een gesprek geweest met het AWV waarin ze hun voorstellen hebben aangereikt.

bron: Belga