Zon en wolken wisselen af

door
Belga
Leestijd 2 min.

Deze namiddag wisselen zon en wolken af en krijgen we later meer buien uit het zuidwesten. De maxima schommelen tussen 14 graden in de Hoge Venen en 19 graden in Laag- en Midden-België. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind met rukwinden tot 50, en in het westen tot 60 km/u. Morgen wisselen zon en wolken af en nu en dan krijgen we plaatselijke buien. De maxima schommelen tussen 14 en 18 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig, met rukwinden tussen 50 en 70 km/u.

Zondag trekt een depressiekern net ten noorden van ons land. Storingen verbonden aan deze depressie zorgen voor regelmatig regen of buien, met kans op een plaatselijke donderslag. Er staat bovendien vrij veel wind. De maxima liggen tussen 14 en 19 graden.

Maandag zorgt een mobiele hogedrukwig voor wat rustiger weer. Het is wisselend tot zwaarbewolkt met nog enkele buien en maxima tussen 13 en 18 graden. Er staat nog een matige wind uit westelijke richtingen.

Dinsdag zou een nieuwe depressie van over de Atlantische Oceaan ons weten te bereiken. Het is dan meestal zwaarbewolkt met perioden van regen of buien, die soms fel kunnen zijn en gepaard met onweer. We halen 13 tot 19 graden bij een opnieuw aanwakkerende wind uit westelijke tot zuidwestelijke richtingen.

Woensdag ruimt de wind naar noordelijke hoek waardoor we koelere onstabiele lucht aangevoerd krijgen. Het zou meestal bewolkt blijven met enkele buien en nog maxima tussen 8 en 14 graden.

Donderdag lijkt wisselend bewolkt en meestal droog te zullen worden. Enkele buien blijven steeds mogelijk, vooral in de oostelijke landshelft. De maxima blijven tussen 8 en 14 graden liggen.

bron: Belga