Thomas Cook België zit en blijft vandaag aan de grond

Thomas Cook België zit en blijft vandaag aan de grond
AFP / O. Scarff

Thomas Cook België laat dinsdag 24 september geen klanten vertrekken. Dat heeft het bedrijf maandagavond laat bekendgemaakt in een persbericht. Ongeruste klanten kunnen terecht op een noodnummer.

Eerder maandagavond had Brussels Airlines al gemeld dat het dinsdag twee retourvluchten naar Enfidha en Djerba in Tunesië annuleert die de luchtvaartmaatschappij uitsluitend voor de touroperator uitvoert. “Thomas Cook België betreurt het enorm dat als gevolg van deze beslissing de vakantie van haar klanten die dinsdag zouden vertrekken niet kan doorgaan”, klonk het. Ook Thomas Cook Nederland meldde maandagavond alle vertrekkende vluchten dinsdag te schrappen.

Alle pakketvakanties van Thomas Cook en Neckermann zijn verzekerd via het Garantiefonds Reizen, benadrukt de touroperator. Daardoor is iedereen zeker van een terugbetaling.

Noodnummer

De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft het noodnummer +32 2 501 40 00 geopend om Belgen in het buitenland bij te staan die problemen ondervinden door de situatie bij de reisgroep Thomas Cook. Dat meldt de FOD maandagavond. Wie in het buitenland is en als klant van Thomas Cook getroffen is, kan terecht op het noodnummer. “Het wachtteam van Buitenlandse Zaken zal deze Belgen zo goed mogelijk begeleiden en meezoeken naar een oplossing voor hun problemen”, aldus de FOD, die nog zegt de situatie van nabij op te volgen.