Gent krijgt eind dit jaar duidelijkheid over werken aan station Gent-Sint-Pieters

door
Belga
Leestijd 1 min.

Begin 2020 zou een nieuwe omgevingsvergunning ingediend moeten worden voor de werken aan het station Gent-Sint-Pieters, die jaren achter zitten op schema. "Er werd door de NMBS een traject uitgezet met de ambitie om tegen eind dit jaar tot een nieuw ontwerp voor een volwaardige overkapping te komen", zei de Gentse burgemeester Mathias De Clercq vandaag in het vragenuurtje van de gemeenteraad. Veli Yüksel, die begin dit jaar overstapte van CD&V naar Open Vld, wou weten hoe het stond met de plannen, nadat in juli bleek dat die bijgestuurd werden na een overleg met de stad. De NMBS wou eerst de overkapping weglaten om te besparen, maar na protest van de stad Gent werd daarvan afgezien.

"Er is de voorbije maanden hard gewerkt in alle luwte", zei burgemeester De Clercq. "We kunnen nu terug vooruit. Er werd door de NMBS een traject uitgezet met de ambitie om tegen eind dit jaar tot een nieuw ontwerp voor een volwaardige overkapping te komen. Dit wordt intensief begeleid door de stadsbouwmeester en de stedelijke diensten."

De nieuwe omgevingsvergunning zou begin 2020 ingediend moeten worden. Het eind van de werken wordt nog altijd voorzien in 2027, hoewel aanvankelijk 2020 vooropgesteld werd.

bron: Belga