Gooikse Pijl - Pascal Ackermann dankt Peter Sagan voor zege

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Het is altijd mooi een koers te winnen. Zaterdag beet ik in de Primus Classic mijn tanden nog stuk op Edward Theuns. Nu was het wel prijs. Naast het hele team moet ik daar zeker Peter Sagan voor bedanken", reageerde de Duitser Pascal Ackermann zondag na zijn zege in de Gooikse Pijl. "Sagan vormde voor mij de perfecte leadout. Het geeft me een goed gevoel dat een dergelijke kampioen zo voor mij wil werken." "Peter zei me in volle finale dat ik zijn wiel moest houden. Die man zwemt door de groep. Ik laveerde er netjes achter. En in de slotmeters kon ik mooi vanachter zijn rug komen. Ik kan nu al terugblikken op een schitterend seizoen en er komen nog koersen."

Ackermann kreeg geen selectie voor de Tour, maar werd uitgespeeld in de Giro. "Ik weet niet of ik volgend seizoen de Tour zal rijden. Dat is een beslissing die de ploegleiding moet maken, niet ik. Ik wil natuurlijk maar al te graag op het hoogste niveau koersen, maar dat zijn zorgen voor volgend jaar. Nu wil ik nog graag schitteren op het WK, maar wie wil dat niet?"

Timothy Dupont (Wanty-Gobert) kon vrede nemen met zijn derde plaats, al ging hij meteen na de wedstrijd wel even verhaal halen bij Sagan. "Dat gebeurde in het heetst van de strijd. Ik ben hem gaan vertellen dat ik het heel jammer vond dat een kampioen van zijn kaliber met enkele renners op wandel moest gaan om zijn teamgenoot te laten winnen. Maar eerlijk, zonder die zwieper van Sagan denk ik dat we dezelfde winnaar krijgen. "Ik moest wel plots vol de remmen, anders hing ik in de hekken."

"Ik was wel rap, maar niet snel genoeg. Iedereen zegt altijd maar dat ik nog kansen genoeg ga krijgen. Week na week sta ik op het podium, maar niet op de plaats die ik wil. Het is al geleden van de TRW, eind juli, dat ik win. Misschien ken ik woensdag meer geluk in de Omloop van het Houtland, een koers die me op het lijf geschreven is."

.

bron: Belga