Elio Di Rupo geen kandidaat om zichzelf op te volgens als PS-voorzitter

Elio Di Rupo geen kandidaat om zichzelf op te volgens als PS-voorzitter

Ten laatste eind oktober worden bij de PS verkiezingen gehouden om een nieuwe voorzitter aan te duiden. Dat heeft PS-voorzitter en Waals minister-president Elio Di Rupo in de uitzending “L’Invité” op RTL-TVi aangekondigd. De 68-jarige Di Rupo zal zich niet kandidaat stellen voor een nieuw mandaat. “Ik hoop dat dit op 19 en 20 oktober kan gebeuren”, verduidelijkte Di Rupo. Het partijbureau moet de procedure volgende week vastleggen.

De Bergenaar legde vrijdag opnieuw de eed af als Waals minister-president aan het hoofd van een PS-MR-Ecolo-coalitie. Op de vraag over de opvolger van zijn keuze noemde Elio Di Rupo de burgemeester van Charleroi, Paul Magnette, die vorige legislatuur de Waalse regering leidde tot de Franstalige socialisten uit de regering gewerkt werden ten voordele van MR. Magnette voerde samen met hem de onderhandelingen voor de vorming van een Waalse en een Franse Gemeenschapsregering.

“Ik werk al een tiental jaar samen met mijnheer Magnette. De voorbije weken nog was ik onder de indruk. Hij is een ‘oplossingenfabriek'”, zei de uittredende partijvoorzitter.

bron: Belga