Real-coach Zidane dropt Eden Hazard niet meteen in de basis

Real-coach Zidane dropt Eden Hazard niet meteen in de basis

Eden Hazard begint straks in de thuiswedstrijd tegen Levante bij Real Madrid op de bank. Coach Zinédine Zidane heeft op de vierde speeldag van de Primera Division dus geen eerste basisplaats in petto voor de Rode Duivel, die terugkeert uit blessure en zijn officiële competitiedebuut bij de Spaanse grootmacht kan maken. Doelman Thibaut Courtois begint wel aan het duel. Hazard blesseerde zich midden augustus aan de rechterdij tijdens de laatste training voor de competitieopener tegen Celta. Er werd toen een onbeschikbaarheid van drie tot vier weken vooropgesteld. Dinsdag tweette Real een foto van Hazard in actie met daarbij de boodschap dat hij de groepstraining volledig kon afwerken.

Gisteren verklaarde Zidane op de persbabbel niet te willen overhaasten met de Belg. “We moeten het kalm doen met hem, hij is nog maar sinds een week terug”, aldus de Fransman. “Er is veel druk en interesse om hem aan het werk te zien, iedereen heeft hoge verwachtingen. Hij heeft zich klaargestoomd voor de partij, het wordt nu mijn taak te doseren met hem.”

Zonder Hazard haalde Real slechts vijf punten uit zijn eerste drie competitiematchen. Na winst bij Celta (1-3) volgden draws thuis tegen Valladolid (1-1) en op het veld van Villarreal (2-2). Levante startte met 6 op 9 iets beter.

bron: Belga