Proximus League - Union en OH Leuven delen de punten in topper

Union Sint-Gillis en OH Leuven hebben zaterdag 1-1 gelijkgespeeld in een topper in de Proximus League. De Leuvenaars leden hun eerste puntenverlies sinds 9 augustus maar komen dankzij het puntje wel opnieuw aan de leiding, Union blijft derde. De Brusselaar vierden zaterdag het 100-jarige bestaan van hun Joseph Marienstadion, voor de wedstrijd waren er heel wat feestelijkheden. In een gesloten eerste helft was er weinig reden tot feesten, de kansen waren schaars. Na de rust opende Casper Nielsen (54.) de score. Union was de betere ploeg en leek op een verdiende zege af te stevenen, maar acht minuten voor affluiten ging de bal op de stip en maakte Thomas Henry de 1-1.

OHL komt opnieuw aan de leiding met dertien punten, evenveel als nummer twee Westerlo. Union is derde met elf punten, maar ziet zondag Virton per definitie over zich heen springen. De Luxemburgers, die nu negen punten tellen, krijgen dan namelijk een 0-5 forfaitoverwinning cadeau tegen Roeselare.