Ogier neemt de leiding over van Lappi in Rally van Turkije

Ogier neemt de leiding over van Lappi in Rally van Turkije
Ogier neemt de leiding over van Lappi in Rally van Turkije

Sébastien Ogier (Citroën C3) staat op het einde van de derde dag van de Rally van Turkije aan de leiding. De Fransman overleefde een tumultueuze wedstrijddag waarbij Ott Tänak (Toyota Yaris) moest opgeven en Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe) van de baan ging. Neuville kon wel nog verder rijden en is achtste, op 4:38.2. Met nog vier klassementsritten te rijden op de slotdag heeft Ogier 0.2 voorsprong op zijn Finse teamgenoot Esapekka Lappi. De Noor Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 Coupe) is op 1:17.1 derde.

Ogier hield er een hoog tempo op na, bleef foutloos, kende geen pech en nam na afloop van de voorlaatste klassementsrit de leiding over van Lappi, toen die een foutje maakte. Citroën lijkt op weg naar de dubbel. Het is van de Rally van Mexico geleden dat Ogier nog eens wist te winnen. “Dit was een heel goede dag. Het ritme zat goed en we kenden geen problemen. Nu moeten we het morgen afmaken”, verklaarde de wereldkampioen.

Voor Neuville is het balen. Hij had dit weekend een uitstekende zaak kunnen doen voor het kampioenschap. “Ik ben heel ontgoocheld. Dit had vermeden kunnen worden door vier minuten tussen elke rijder te laten, zoals gisteren wel het geval was. Het is wat het is. We gaan verder doen en zoveel als mogelijk punten scoren in de powerstage om dan met een lach op het gezicht naar huis te gaan.”

Neuville is achtste wat hem vier WK punten oplevert. Als de situatie zo blijft, verkleint Neuville zijn achterstand op Tänak tot 33 punten. De Est moet morgen als eerste de baan op, waardoor het bijgevolg moeilijk zal zijn om punten in de powerstage te scoren.

Bron: Belga