Kwik zakt na zomers weekend

Kwik zakt na zomers weekend

Het wordt een mooi weekend met zachte temperaturen en veel zon. Volgende week verwacht het KMI iets frisser weer, maar het blijft meestal droog. Deze namiddag blijft het droog en zonnig. De maxima schommelen tussen 19 en 23 graden bij een zwakke noordoostenwind. Ook vanavond en -nacht is het rustig en droog. Het is licht bewolkt met wat hoge wolkenvelden. De minima schommelen tussen 8 en 13 graden, bij een zwakke noordoostenwind, die draait naar zuid tot zuidwest of veranderlijk wordt.

Morgen krijgen we zonnig en erg zacht weer. Soms zijn er wat hoge wolkenvelden te zien. Maxima tussen 20 en 24 graden. De wind is zwak tot matig uit het westen.

Tijdens de nacht van zondag op maandag is het eerst licht bewolkt. In het tweede deel van de nacht neemt de bewolking toe vanaf de kust en de Nederlandse grens en wat lichte neerslag is al mogelijk in het noordwesten van het land. De wind is matig uit zuidwest en ruimt naar noordnoordwest aan de kust. In het binnenland is de wind zwak uit het westen. Minima tussen 9 en 15 graden.

Maandag neemt de bewolking toe vanuit het noorden. Een zwakke storing trekt geleidelijk van noord naar zuid door het land met meestal lichte regen. De maxima schommelen tussen 18 graden aan de kust en 23 graden in het uiterste zuidoosten. De wind is zwak tot matig en ruimt van zuidwest naar noordelijke richtingen.

Dinsdag beïnvloedt een hogedrukwig ons weer gunstig. Het blijft droog met opklaringen en wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 17 en 20 graden bij een zwakke tot matige noordwestenwind.

Woensdag blijft het droog, onder invloed van een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden. Het is meestal gedeeltelijk bewolkt. De maxima schommelen rond 17 of 18 graden in het centrum van het land bij een zwakke tot matige noordenwind.

Donderdag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt en blijft het meestal droog. De maxima liggen rond 20 graden in het centrum van het land.

Vrijdag blijft het droog en is het overwegend zonnig. De maxima schommelen rond 20 of 21 graden in het centrum van het land.

Zaterdag blijft het droog en wordt het vrij mooi met aangename temperaturen. De maxima schommelen rond 25 graden in het centrum van het land.

bron: Belga