EK volley (m) – Sam Deroo: “Tiebreak is waarschijnlijk doorslaggevend voor rest van ons toernooi”

EK volley (m) - Sam Deroo: "Tiebreak is waarschijnlijk doorslaggevend voor rest van ons toernooi"

Aanvoerder Sam Deroo kon op een geslaagde avond terugblikken in het Brusselse Paleis 12, waar de Red Dragons het op de tweede speeldag van het EK volley met 3-2 haalden van Europees vicekampioen Duitsland. “Dit geeft een boost. Maar ik denk dat Duitsland binnen onze mogelijkheden ligt, Grozer was niet in topvorm. Een überstunt zou ik dit toch niet noemen. Ik denk dat Servië (dat Duitsland met 3-0 klopte, nvdr.) een pak sterker is.” “In de derde en de vierde set brachten de Duitsers ons in moeilijkheden”, aldus Deroo. “Hun hoekspelers Fromm en Schott zaten toen goed in de match, alles lukte voor hen. We hadden een energieboost nodig in de tiebreak, en die kwam er gelukkig. Waarschijnlijk is die tiebreak doorslaggevend voor de rest van ons toernooi. Nu mogen we natuurlijk geen stomme dingen meer doen in onze poule.”
“Over het algemeen denk ik dat wij wel het betere spel hebben gebracht. Bij de Duitsers was het meer alles of niets. Dat resulteerde dan in klasseflitsen, maar ook onnozele fouten.”
Zondag om 15u30 wacht Spanje in de Antwerpse Lotto Arena. “Het wordt zeker geen cadeau om na deze zware wedstrijd te spelen tegen die defensieve Spanjaarden, die vandaag een rustdag hadden”, besloot Deroo.

bron: Belga