Van Uytvanck ziet Clijsters aan de top terugkeren

Van Uytvanck ziet Clijsters aan de top terugkeren
Van Uytvanck ziet Clijsters aan de top terugkeren

Ook voor Alison Van Uytvanck is de terugkeer van Kim Clijsters een totale verrassing. “Niemand heeft het zien aankomen. Ik niet, de andere speelsters niet en ook de Belgische coaches niet, denk ik”, verklaarde de 25-jarige Vlaams-Brabantse. “Ik was erg verbaasd toen ik het nieuws hoorde, maar dit is zeker een aanwinst voor het Belgische tennis. Clijsters is een grote kampioene. Ze was nummer een van de wereld en won drie of vier Grand Slams (vier). De verwachtingen zijn uiteraard hoog, maar ze weet wel een balletje te slaan.”

“Ze kwam misschien niet meer in competitie, maar stond nog wel regelmatig op het court. Ze heeft haar academie en speelde ook de Legends-toernooien. Op technisch vlak twijfel ik er niet aan dat ze op het allerhoogste niveau terug kan keren. De grote vraag is of haar lichaam het aankan. Als ze helemaal fit is, verwacht ik er heel veel van.”

Zelf werd Van Uytvanck (WTA-63) vandaag in het Japanse Hiroshima (250.000 dollar) in de kwartfinales met 6-4 en 7-5 uitgeschakeld door de Roemeense Mihaela Buzarnescu (WTA-125).

Bron: Belga