Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020 – Volgens Trump wordt Biden de Democratische kandidaat “als hij geen grote fout maakt”

Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020 - Volgens Trump wordt Biden de Democratische kandidaat
Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020 - Volgens Trump wordt Biden de Democratische kandidaat "als hij geen grote fout maakt"

De Amerikaanse president Donald Trump vermoedt dat de voormalige vicepresident Joe Biden de Democratische kandidaat zal worden voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. “Als hij geen grote fout maakt”, verklaarde Trump donderdag aan de pers in de stad Baltimore. De Republikein deed de uitspraken enkele uren voor een debat tussen tien kandidaten voor de Democratische voorverkiezingen, waarin Biden als favoriet naar voor geschoven wordt, na Bernie Sanders en Elizabeth Warren.
De voorbije maanden blunderde Biden soms en deed hij verwarde uitspraken, waardoor twijfels opduiken over zijn fysieke en intellectuele gezondheid.
De voormalige vicepresident van Barack Obama vertegenwoordigt het centrum van de Democratische partij, terwijl Warren en Sanders tot de linker vleugel behoren.

Bron: Belga