Taliban palmen opnieuw een district in het noorden van Afghanistan in

De taliban hebben opnieuw een district in de noordelijke provincie Takhar ingelijfd, zo hebben lokale autoriteiten vandaag gemeld. Het centrum van Daraq in Takhar werd vanochtend ingenomen door taliban-militanten, zei provincieraadslid Mohammad Azam Afzali aan dpa. Raadslid Sayed Salahuddin Burhani bevestigde dat bericht en voegde er aan toe dat er geen versterkingen waren gestuurd naar het district om de verovering van Talbona te voorkomen.

Eerder was het district Yangi Qala al ingenomen na twee dagen van intense gevechten tussen Afghaanse troepen en de taliban, zei provincieraadsvoorzitter Wafiullah Rahmani.

Over het aantal slachtoffers in beide kampen zijn er geen gegevens. De gevechten tussen de taliban en Afghaanse militairen zijn toegenomen sinds de VS de gesprekken met de taliban hebben geschorst vorige zaterdag op bevel van de Amerikaanse president Trump.

Sinds juli vorig jaar waren er gesprekken gestart tussen de VS en taliban om een einde te maken aan het conflict dat kort na 11 september 2001, na de terreuraanslagen in de VS, was begonnen.

Bron: Belga