Wisselvallige week

Wisselvallige week

Het KMI verwacht deze namiddag eerst nog opklaringen in het centrum en het oosten van het land. Nadien komt er meer bewolking van de Franse grens, maar het blijft meestal droog. De maxima schommelen tussen 13 graden in de Ardennen en 17 of 18 graden in Vlaanderen. ’s Nachts is het rustig met enkele wolkenvelden en soms brede opklaringen. Langs de Franse grens worden iets meer wolken verwacht, met eventueel een geïsoleerd buitje. De temperaturen zakken tot 4 à 12 graden.

Morgen blijft het op de meeste plaatsen droog en is het licht tot gedeeltelijk bewolkt. Op het einde van de dag is een lokaal buitje niet uitgesloten in het westen van het land. De maxima schommelen tussen 15 graden in de Hoge Ardennen en lokaal 21 graden in het westen. Tijdens de nacht van morgen op woensdag blijft het droog en meestal lichtbewolkt met hier en daar wat nevel of mistbanken, met op het einde van de nacht iets meer wolkenvelden vanaf de kust. De minima liggen tussen 6 en 10 graden.

Woensdag begint droog, met in het centrum en het oosten eerst zon en in het westen al veel bevolking. Vanuit het westen neemt de bewolking toe, gevolgd door lichte regen vanaf de kust. In het zuidoosten van het land blijft het mogelijk droog tot de avond met nu en dan nog opklaringen. De maxima liggen tussen tussen 16 graden in het westen en lokaal nog 20 graden in de Kempen.

Donderdag is er eerst veel bewolking met in het centrum en het oosten van het land kans op een bui. In de loop van de dag wordt het droog met meer opklaringen. ’s Avonds neemt in het westen de bewolking alweer toe. De maxima liggen tussen 17 en 22 graden.

Vrijdag trekt een storing van noordwest naar zuidoost door het land met lichte regen en buien. In de loop van de dag wordt het droog vanaf de kust met breder wordende opklaringen, in het zuidoosten van het land pas tegen de avond. De maxima liggen tussen 16 graden in Hoog­ België en 20 graden in de Kempen.

Het weekend blijft droog en overwegend zonnig met op zaterdag maxima tussen 17 en 21 graden. Op zondag stijgt het kwik tot 23 graden in het centrum van het land.

bron: Belga