Weerbericht: kans op buien en donderslag

Weerbericht: kans op buien en donderslag

Deze middag zijn er nog enkele buien met kans op een donderslag in het oosten van het land. Het blijft fris met maxima tussen 13 en 18 graden, meldt het KMI. Morgen is het meestal droog met opklaringen en wolkenvelden. Maxima tot plaatselijk 18 graden. Dinsdag blijft het droog en is het licht tot gedeeltelijk bewolkt. De maxima schommelen tussen 15 graden in de Hoge Ardennen en lokaal 21 graden in het westen.

Woensdag begint de dag droog met in het oosten eerst wat zon, in het westen al veel bewolking. Vanuit het westen neemt de bewolking toe, gevolgd door lichte regen vanaf de kust. In het zuidoosten van het land blijft het mogelijk tot de avond droog met nu en dan nog opklaringen. De maxima liggen tussen tussen 18 graden in Hoog­-België en 20 graden in het centrum.

Donderdag is er eerst veel bewolking met in het oosten en het zuiden van het land kans op een bui. In de loop van de dag wordt het droog met meer opklaringen, aan zee is het dan overwegend zonnig. De maxima liggen tussen 19 en 22 graden.

Vrijdag trekt een storing van noordwest naar zuidoost door het land met regen en buien. In de loop van de dag wordt het droog vanaf de kust met breder wordende opklaringen, in het zuidoosten van het land pas tegen de avond. De maxima liggen tussen 16 graden in Hoog­-België en 20 graden in de Kempen.

Zaterdag blijft het droog en wordt het overwegend zonnig met enkele wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 16 en 19 graden bij een zwakke tot matige wind uit noord tot noordoost. Zondag blijft het droog en wordt het zonnig met maxima van 17 tot 19 graden.

bron: Belga