US Open - Medvedev is heel verrast na bereiken eerste grandslamfinale: "Heb ik niet slecht gedaan"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Daniil Medvedev (ATP 5) plaatste zich vrijdag op Flushing Meadows voor de eerste grandslamfinale in zijn carrière. De 23-jarige Moskoviet rekende in de halve eindstrijd in drie sets (7-6 (7/5), 6-4 en 6-3) af met de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 78). "Dit is niet slecht", stamelde Medvedev meteen na afloop. "Ik heb het gehaald. De finale. En dan nog in drie sets. Het is nog maar de tweede keer sinds de start van het toernooi dat ik win in drie sets. Ik ben heel blij met mijn finaleplaats." Op weg naar de finale had Medvedev in vier wedstrijden vier sets nodig.

"Toen ik hier aankwam, had ik nooit verwacht dat het zo goed zou gaan", vervolgde Medvedev, die vervolgens ook de verplichte "I love America" aanhief.

De band tussen Medvedev en het New Yorkse publiek was nochtans niet te best gebleken doorheen het toernooi. De toeschouwers floten hem twee wedstrijden uit nadat hij zich in de derde ronde had misdragen tegenover een ballenjongen. Na verontschuldigingen sloot het publiek hem opnieuw in de armen.

Na een evenwichtige wedstrijd tegen Dimitrov volgt nu een finale tegen levende legende Rafael Nadal (ATP 2). "Eén van de grootste kampioenen die onze sport ooit gekend heeft", erkende Medvedev. "Hij is een echte machine, een beest op het veld. De energie die hij steeds tentoonspreidt is enorm. Het wordt een fantastisch duel om mee te maken. Als ik zelf niet had moeten spelen had ik zoals iedereen met popcorn voor de tv gezeten."

bron: Belga