Opnieuw duizenden betogers op straat in Moskou

Opnieuw duizenden betogers op straat in Moskou
Opnieuw duizenden betogers op straat in Moskou

In de Russische hoofdstad Moskou komen vandaag opnieuw duizenden betogers op straat tegen de uitsluiting van oppositiekandidaten voor de lokale verkiezingen van volgende week. Duizenden Russen komen nu al weken ieder weekend op straat tegen de organisatie van de lokale verkiezingen. Verschillende kandidaten van de oppositie kregen van de kiescommissie geen toestemming om op 8 september deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Moskou.

De betogers, volgens het Russische persbureau Interfax een 2.000-tal, scanderen slogans als “Rusland zal vrij zijn” en “Dit is onze stad”. Ze marcheerden dwars door het stadscentrum. De demonstratie kreeg geen toelating van de stad, maar tot nog toe werd volgens Interfax niemand opgepakt.

Tijdens vorige protesten kwam het tot confrontaties tussen politie en betogers. Zeker 2.000 mensen werden al opgepakt. De betogingen worden georganiseerd door een team rond de bekende oppositie-politicus Aleksej Navalny, die vorige week vrijkwam uit de gevangenis nadat hij er 30 dagen vast had gezeten wegens van de organisatie van illegale protesten. Navalny zelf is geen kandidaat-burgemeester.

Bron: Belga