Nederlander Glenn Coldenhoff wint Flanders Masters op Balense Keiheuvel

Glenn Coldenhoff (KTM) heeft donderdag de Flanders Masters Motorcross gewonnen in Balen. De 28-jarige Nederlander was in beide reeksen op het zand van de Keiheuvel de snelste. Telkens ging hij de Brit Shaun Simpson (KTM) voor. In de eerste reeks werd de Brit Nathan Watson (KTM) derde, in de tweede de Estlander Harri Kullas (Honda). In de eindstand is de derde podiumplaats voor Kullas. Jeffrey Dewulf (KTM), negende in de eerste reeks en vierde in de tweede, was met een vijfde plaats beste Belg.

Ook in de 250cc ging een noorderbuur met de zege aan de haal. Calvin Vlaanderen (Honda) won de tweede reeks, om in de eindstand de Noor Kevin Horgmo (KTM), winnaar van de eerste, achter zich te laten. De Brit Ben Watson (Yamaha) werd derde, net voor Jago Geerts (Yamaha).

Bij de beloften ging de zege naar Liam Everts. De 15-jarige zoon van tienvoudig wereldkampioen Stefan Everts won de eerste reeks en finishte als tweede in de tweede.