Proximus League – Faïz Selemani, die op transfer hoopt, mag bij Union niet meer met A-kern meetrainen

Proximus League - Faïz Selemani

Faïz Selemani, de Comorese aanvaller van Union, is bij de leider in de Proximus League naar de B-kern verwezen. Dat lieten de Brusselaars woensdag weten op hun website. In een video op Instagram zegt Selemani zelfs dat hem de toegang tot het trainingscomplex in Lier geweigerd werd. Vorig seizoen was Selemani een van de uitblinkers bij Union, en dat was hij ook op de openingsspeeldag van dit seizoen tegen Roeselare (3-0), waarbij hij goed was voor twee doelpunten en een assist. Tegen Virton ontbrak hij vorig weekend, volgens de officiële versie van de club wegens blessure.
Woensdag toonde Selemani in een Instagramvideo hoe veiligheidsagenten hem naar buiten begeleidden op het trainingscentrum van Union in Lier. De aanvaller, die nog tot 2021 onder contract ligt, genoot de laatste weken interesse van Antwerp, Charleroi, Gent en enkele Franse clubs. De door Union gevraagde transferprijs, volgens verschillende media 1,8 miljoen euro, werd nog door geen van die clubs neergeteld.
Union reageerde op zijn website op het voorval. “We hebben besloten hem tijdelijk in de B-kern onder te brengen”, klinkt het. “We begrijpen zijn verlangen naar een transfer, maar betreuren zijn gedrag van de afgelopen dagen. Woensdag vond er wel een constructief gesprek plaats met de speler.”

bron: Belga