Larnaca-coach mikt tegen AA Gent op verrassing: "We geloven in onze kansen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Imanol Idiakez, trainer van AEK Larnaca, gelooft dat zijn team donderdag in Gent een ticket kan veroveren voor de play-offronde van de Europa League. "Het wordt heel moeilijk, maar het is zeker geen onmogelijke opdracht", verklaarde de 47-jarige Spanjaard tijdens een persmoment in de Ghelamco Arena. Gent leek vorige week tijdens de heenwedstrijd van de derde voorronde in een snikheet Cyprus lang op weg naar een zege met het kleinste verschil, maar slikte in de slotfase nog de gelijkmaker. Ivan Trickovski, met een verleden bij Club Brugge en Waasland-Beveren, zette helemaal in het gaatje de 1-1 eindstand op het bord.

"We zullen dus moeten scoren om door te stoten", stak Idiakez van wal. "Maar ik beschouw dat als een voordeel. We moeten dus niet rekenen of hinken op twee gedachten, maar gewoon een doelpunt maken, anders liggen we eruit. We zullen ervoor moeten knokken, want ik voorspel een moeilijke wedstrijd. Gent heeft het thuisvoordeel en maakte vorige week indruk op mij. Het team voetbalt vanuit een stevige organisatie en schakelt snel om. De aanvallers weten ook de goal staan."

"Maar ik zit al lang genoeg in de voetbalwereld om te weten dat een doelpunt alles kan veranderen", vervolgde de T1. "Als we eerst scoren, ligt alles open en slaat bij Gent de twijfel toe. Ik vind zeker niet dat wij kansloos zijn. We zijn heel gemotiveerd om in dit mooie stadion te voetballen en geloven in onze kansen."

Bij Larnaca speelt Hector Hevel. De Nederlandse middenvelder maakte in de heenpartij de negentig minuten vol en mikt in de Ghelamco Arena op een stunt. "In onze kleedkamer leeft echt het gevoel dat we hier kunnen winnen", aldus Hevel. "Gent is op papier misschien favoriet, maar wat betekent dat? Als we compact verdedigen, komen er kansen. Dat is een voetbalwet. We hebben de voorbije dagen stevig getraind en zijn klaar om de strijd aan te gaan."

De winnaar van het duel tussen Gent en Larnaca treft in de play-offronde Rijeka of Aberdeen. De Kroaten versloegen het Schotse team in de heenwedstrijd met 2-0.

bron: Belga