Brussels Summer Festival woensdag van start met Christine and the Queens

In het centrum van Brussel gaat woensdag het Brussels Summer Festival (BSF) van start, een eerste festivaldag die zal afgesloten worden door Christine and the Queens op het Paleizenplein. Vijf dagen lang zullen er bekende namen uit binnen- en buitenland te zien zijn op het stadsfestival, waaronder Manic Street Preachers, Hooverphonic, Suarez, The Magician, Rudimental en Lost Frequencies. Giorgio Moroder, de 79-jarige grondlegger van de disco en pionier van de elektronische muziek, geeft zijn eerste festivalconcert in België met zijn twaalfkoppige liveband. In totaal staan er van maandag 14 tot zondag 18 augustus 55 groepen geprogrammeerd op 3 podia. In extremis moest de organisatie voor één podium wel uitwijken naar zaal La Madeleine, omdat het Museumplein niet beschikbaar bleek door aanslepende werkzaamheden. Traditiegetrouw liggen de andere podia op het Paleizenplein en aan de voet van de Kunstberg. Dit jaar zijn er ook geen themadagen: iedere dag heeft elk podia zijn eigen thema, zodat er steeds voor ieder wat wils moet zijn.
Net als andere jaren is er ook in randanimatie voorzien zoals foodtrucks. BSF zorgde voor deze achttiende editie trouwens eveneens voor een campagne tegen pesterijen op straat en seksisme. Gedurende het festival zal de vzw ‘Handen af! Stop seksisme’ de bezoekers van de problematiek bewustmaken.
Een vijfdagenpas kostte online 75 euro, voor één dag is dat 35 euro. Tijdens het festival worden die prijzen verhoogd naar respectievelijk 95 en 45 euro. Met het festivalbandje kunnen bezoekers van BSF ook in de dagen na het festival nog korting krijgen in verschillende musea.

bron: Belga