Ronde van Polen begint 76e editie zonder publiekslieveling

door
Belga
Leestijd 1 min.

In hetzelfde weekend als de Clasica San Sebastian en de Prudential RideLondon-Surrey Classic gaat morgen met de 76e editie van de Ronde van Polen nog een derde WorldTour-koers van start. Die moet het door de concurrentie doen met minder klinkende namen. Uittredend winnaar en publiekslieveling Michal Kwiatkowski gaf eerder deze week forfait voor zijn thuisronde, en dus is het voor de Polen vooral uitkijken naar Rafal Majka, dit jaar niet aan het werk in de Tour. De belangrijkste concurrentie voor de eindwinnaar van 2014 moet komen van Miguel Angel Lopez, Ion Izagirre, Pavel Sivakov, Tao Geoghehan Hart, Bob Jungels, of de Italianen Davide Formolo, Diego Ulissi en Domenico Pozzovivo.

Zwaartepunt voor het klassement ligt in de tweede helft van de zevendaagse. Tijdens de sprints die in de eerste etappes worden voorspeld, is het uitkijken naar de hervattende Fernando Gaviria, Pascal Ackermann, Fabio Jakobsen, John Degenkolb en Sacha Modolo.

Er staan acht Belgen op de voorlopige deelnemerslijst: Pieter Serry, Serge Pauwels, Steff Cras, Bjorg Lambrecht, Sander Armée, Harm Vanhoucke, Jelle Wallays en Enzo Wouters.

bron: Belga