Politici en politieagent opgepakt bij operatie tegen ‘Ndrangheta

Politici en politieagent opgepakt bij operatie tegen 'Ndrangheta

Zeventien verdachten, onder wie belangrijke lokale politici en een politieagent, zijn gearresteerd bij een grote Italiaanse politieoperatie tegen de ‘Ndrangheta-maffia. De politie zegt dat ze de Libri-misdaadfamilie viseerde, die verschillende delen van de stad Reggio Calabria controleert. Twaalf verdachten zitten in voorhechtenis, vijf onder huisarrest. Naast politici en een politieagent zitten ook zakenmannen in de cel. Hun namen zijn niet vrijgegeven. In het communiqué van de politie zegt die dat de politieagent die onder huisarrest staat ervan verdacht wordt dat hij vertrouwelijke informatie lekte aan een lokale politicus.

Nieuwsagentschap ANSA meldt dat een van de opgepakte politici Alessandro Nicolo is, regionaal raadslid van het extreemrechtse Broeders van Italië. Ook Sebastiano Romeo, fractieleider van de centrumlinkse Democratische Partij (PD) in het regioparlement, staat onder huisarrest.

De politie zegt dat ze tijdens het onderzoek telefoontaps heeft gebruikt en tips ontving van overlopers. Overlopers zijn zeldzaam bij de ‘Ndrangheta, een organisatie die doorgaans goed de rangen sluit.

Er zouden ook verschillende miljoenen aan bezittingen in beslag zijn genomen. Het gaat om restaurants, bouwbedrijven en immobiliënkantoren.

bron: Belga