Nafi Thiam en Katerina Johnson-Thompson kruisen de degens in het verspringen

Nafi Thiam en Katerina Johnson-Thompson kruisen de degens in het verspringen

Nafissatou Thiam treedt op 18 augustus tijdens de elfde manche van de Diamond League in het Engelse Birmingham aan in het verspringen. Ze krijgt er concurrentie van onder meer Katerina Johnson-Thompson. De twee zijn ook de topfavorieten voor de wereldtitel in de zevenkamp op het WK atletiek begin oktober in Doha.
De Britse atletiekbond én Thiam zelf (in haar nieuwsbrief) bevestigden de deelname van de olympisch kampioene in Birmingham, waar de elfde manche van de Diamond League op het programma staat.

Thiam en Johnson-Thompson bewezen dit seizoen allebei reeds hun vormpeil. De 26-jarige Engelse won eind mei in Götzis de zevenkamp met 6.813 punten, een persoonlijk record. Thiam haalde een maand later in het Franse Talence, ondanks een elleboogblessure, 6.819 punten.

In het verspringen tekende Johnson-Thompson in Oostenrijk voor 6m68, een centimeter beter dan Thiam in Talence. Voor Thiam, die daags na Birmingham haar 25e verjaardag viert, was het wel een persoonlijk én Belgisch record. Het persoonlijk record van Johnson-Thompson bedraagt 6m92.

bron: Belga