Morgen treinstaking: “Drie op de vijf treinen zullen rijden”

staking
BELGA / P-H. Verlooy

Door een staking van het treinbegeleidingspersoneel van de onafhankelijke spoorbond OVS zal het treinverkeer morgen (van 3 uur tot zondag 3 uur) verstoord zijn. NMBS heeft een alternatieve dienstregeling uitgewerkt, “waardoor drie op de vijf treinen rijden”. Daarbij is voorrang gegeven aan de treinen naar de kust en naar de festivals, de treinen waarop NMBS de meeste reizigers verwacht.

Van en naar de kust rijden de meeste IC-treinen, en het treinaanbod naar het festivalterrein van Tomorrowland en naar de Gentse Feesten is verzekerd. Overdag rijden alle S-treinen van en naar het station van Boom en ook de drie extra nachttreinen, die na elke festivaldag van Boom naar Antwerpen sporen, worden ingezet. Van en naar de kust rijden zaterdag de meeste IC-treinen. Het gaat om de treinen tussen Eupen en Oostende en de treinen tussen Genk en Blankenberge. Deze treinen stoppen in verschillende grote stations. Er is ook goed nieuws voor wie naar de Gentse Feesten wil, want deze treinen stoppen ook in Gent-Sint-Pieters.

Alternatieve dienstregeling online

De meeste extra treinen naar de kust en andere toeristische bestemmingen die normaal tijdens de zomervakantie worden ingezet, zullen echter niet rijden. Ook in een aantal kleinere stations zullen amper of geen treinen stoppen. NMBS raadt haar reizigers dan ook aan hun reis zorgvuldig te plannen. Daarvoor kunnen ze gebruik maken van de online routeplanner van NMBS, waarop de alternatieve treindienst sinds vanochtend te zien is.