Warmte stilaan in het land

Warmte stilaan in het land

Het blijft deze namiddag zonnig, bij maxima die in de Kempen stilaan richting 30 graden klimmen. Morgen, en vooral woensdag en donderdag, krijgen we tropische temperaturen, meldt het KMI. Vanmiddag is het overal vrij zonnig met enkele hoge wolkenvelden. De maxima liggen rond 24 graden aan de kust en in de Hoge Venen, in de Kempen gaan we richting 29 graden. Vanavond en vannacht vrijwel helder weer, bij temperaturen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 18 graden elders.

Morgen wordt het opnieuw zonnig. Aan zee klimt het kwik richting 29 graden, elders halen we vlot temperaturen boven de 30 graden. Ook ’s nachts blijft het zeer zacht bij minima tot 23 graden in het westen van het land.

Woensdag klimt het kwik nog wat hoger: aan de kust wordt het 32 à 33 graden, elders halen we tot 38 graden. Ook ’s nachts blijft het tropisch, met temperaturen die in de meeste streken niet onder de 20 graden duiken. In het westen is er vanaf de namiddag mogelijk wel wat verkoeling wanneer de wind daar naar west tot noordwestelijke richting draait.

Donderdag wordt waarschijnlijk de warmste dag van de periode, met lokaal maxima tot wel 39 graden. Ook dan blijft het aanhoudend zonnig.

Vanaf vrijdag wordt het weer dan instabieler, met in de loop van de namiddag plaatselijk kans op regen- of onweersbuien. In het westen kan het al gevoelig afkoelen tot rond 24 graden, in het oosten blijft de temperatuur wellicht nog boven de 30 graden. Vrijdagnacht neemt de kans op neerslag dan nog toe.

Het weekend brengt verfrissing, met zaterdag kans op neerslag bij maxima rond 22 graden. Zondag wordt het wisselvallig met opklaringen en buien, bij temperaturen tot 25 graden. De iets koelere maxima zijn wellicht van korte duur, want maandag krijgen we opnieuw droog en zonnig weer bij 28 graden in het centrum.

bron: Belga