Premier League - Björn Engels verlaat Reims voor Aston Villa

door
Belga
Leestijd 2 min.

Björn Engels heeft zijn droomtransfer naar de Premier League te pakken. De 24-jarige centrale verdediger verlaat het Franse Stade Reims en komt komend seizoen uit voor Aston Villa. Daarover bereikten beide clubs dinsdagavond een akkoord. Over de contractduur of het transferbedrag werd niet gecommuniceerd. Engels genoot zijn jeugdopleiding bij Club Brugge en debuteerde in augustus 2013 in de hoofdmacht. In die bewuste competitiewedstrijd tegen KV Oostende scoorde de kopbalsterke verdediger meteen voor blauw-zwart. Engels groeide uit tot een van de sterkhouders in de defensie, maar door een knieblessure kon hij de twee seizoenen daarop niet bevestigen. In maart 2016 werd de West-Vlaming wel een eerste keer geselecteerd voor de Rode Duivels. In zijn vierde jaar in Brugse loondienst kwam Engels opnieuw boven water, maar opnieuw gooide een blessure, aan de schouder, roet in het eten.

Na vier seizoenen in het Jan Breydelstadion koos de verdediger in de zomer van 2017 voor een avontuur in Griekenland. Bij het immer woelige Olympiakos beleefde hij echter geen droomseizoen en was hij vragende partij voor een transfer. Even werd Engels gelinkt aan Anderlecht, maar die geruchten werden door de recordkampioen zelf de kop ingedrukt. Engels streek uiteindelijk neer in Noord-Frankrijk bij Reims, waar de verdediger opnieuw zijn beste niveau vond. Dat was ook Aston Villa niet ontgaan. "Ik volg hem al anderhalf jaar en ben heel blij dat we hem vastgelegd hebben. Ik kijk ernaar uit om met hem samen te werken", aldus Engels' nieuwe coach Dean Smith.

Bij Stade Reims reageren ze begripvol. "We hebben Engels altijd beloofd dat we een transfer naar de Premier League niet in de weg zouden staan als er een goed bod kwam. Door het aandringen van Aston Villa komen wij dat engagement na", reageerde algemeen directeur Mathieu Lacour.

Volgens diverse media zou Engels een contract voor vijf seizoenen ondertekend hebben bij de club uit Birmingham. Met de overgang zou zo'n 10 miljoen euro gemoeid zijn. Eerder deze zomer namen "The Villans" ook al onder anderen de Braziliaanse spits Wesley voor 25 miljoen euro over van Club Brugge. Engels en Wesley speelden nog samen op Jan Breydel.

bron: Belga