TW Classic - Bon Jovi sluit festivalseizoen in Werchter af

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bon Jovi heeft zondag even voor middernacht TW Classic en het festivalseizoen in Werchter afgesloten. Voorman Jon Bon Jovi en zijn discipelen vonden tijdens hun 2,5 uur durende optreden een dankbaar publiek in het Festivalpark in Rotselaar. Je kon er zondag in de late uurtjes niet naast kijken: de hoge opkomst voor TW Classic had alles te maken met de komst van Bon Jovi naar de festivalweide in Rotselaar. Het was al acht jaar geleden dat de Amerikaanse rockband ons land had aangedaan. Aanleiding was de tournee "This house is not for sale", die twee jaar na de start in Europa beland is. Het was de derde keer dat Bon Jovi in Werchter passeerde, na concerten in 1995 en 2001.

Op het podium was duidelijk te merken dat Jon Bon Jovi, Phil X, David Bryan, Tico Torres, Hugh McDonald, John Shanks en Everett Bradley zich anno 2019 goed in hun vel voelen. De voorafgaandelijke woorden van de grote leider bleken geen grootspraak. "Bon Jovi heeft een verjongingskuur ondergaan. We klinken beter dan ooit en genieten van elke minuut. We staan er als band en inspireren elkaar en de fans." Dixit Jon Bon Jovi, vaak de foutste metalrocker ooit genoemd.

Dat Bon Jovi vooral op hits uit het (verre) verleden teert, kon de pret van de concertgangers niet deren. Zij brulden na een eerder flauwe festivaldag bevrijd mee op de tonen van "You give love a bad name", "It's my life" en "Livin' on a prayer".

bron: Belga