Formule E – Robin Frijns wint slotrace, Jean-Eric Vergne verlengt titel

Formule E - Robin Frijns wint slotrace
Formule E - Robin Frijns wint slotrace

De 27-jarige Nederlander Robin Frijns (Envision) heeft zondag de slotmanche van het Formule E-kampioenschap gewonnen. In de tweede ePrix van New York bleef hij de Brit Alexander Sims (BMW) drie seconden voor. De Zwitser Sébastien Buemi (Nissan), zaterdag winnaar van de eerste ePrix van New York, werd op net geen vier seconden derde. Stoffel Vandoorne (HWA) sloot zijn eerste seizoen in de Formule E af met een achtste plaats en sprokkelde daarmee nog vier punten voor het kampioenschap. Jérôme D’Ambrosio finishte op de elfde plaats net buiten de punten. De Duitse Belg André Lotterer (DS-Techeetah) haalde de finish niet.
Voor Jean-Eric Vergne (DS-Techeetah) volstond een zevende stek om zich voor het tweede jaar op rij tot kampioen te kronen. In de eindstand heeft de 29-jarige Fransman 17 punten voor op Buemi. De Braziliaan Lucas di Grassi (Audi) werd op 28 punten derde. Lotterer werd achtste in het kampioenschap, D’Ambrosio elfde en Vandoorne zestiende.
Vergne is de eerste die erin slaagt het kampioenschap twee keer te winnen. In 2015 werd de eerste editie van het kampioenschap gewonnen door de Braziliaan Nelson Piquet Jr, daarna volgden titels voor Buemi (2016) en Di Grassi (2017).

.

bron: Belga