Zeker 15 doden bij aanval op hotel in Somalië

Zeker 15 doden bij aanval op hotel in Somalië
Zeker 15 doden bij aanval op hotel in Somalië

Bij de terreuraanslag op een hotel in de Somalische havenstad Kismayo zijn zeker 15 mensen gedood. De belegering van het hotel is intussen afgelopen, bevestigt de lokale politie. Het hotel in Kismayo werd gisterenavond bestormd door gewapende aanvallers, nadat het eerst het doelwit was van een zelfmoordaanslag. De aanvallers verscholen zich in het gebouw, waarna de politie het hotel belegerde. Vanochtend is de operatie, die zowat 10 uur duurde, afgelopen, meldt politiecommissaris Mohamed Hussein. Alle aanvallers die nog in het hotel aanwezig waren, zijn gedood, maar de politie sluit niet uit dat verschillende daders het gebouw zijn ontvlucht.

Bij de aanslag kwamen zeker 15 mensen om het leven. Eén van de slachtoffers is Hodan Nalayeh, een bekende Somalische activiste en journaliste. De vrouw had ook de Canadese nationaliteit. Ook haar echtgenoot kwam om het leven.

Terreurgroep al-Shabaab eiste de aanslag gisterenavond al op via Radio Andalus. Al-Shabaab controleert grote delen van Zuid- en Centraal-Somalië en voert geregeld aanvallen uit op veiligheidsdiensten en gewone burgers. Het Amerikaanse leger en vredestroepen van de Afrikaanse Unie staan de Somalische regering bij in de strijd tegen al-Shabaab.

bron: Belga