“Eén evidente kandidate voor het voorzitterschap bij CD&V: Hilde Crevits”

Eén evidente kandidate voor het voorzitterschap bij CD&V: Hilde Crevits

Hilde Crevits is “een evidente kandidate” voor het partijvoorzitterschap bij CD&V. Dat zei federaal vicepremier Koen Geens vandaag in De Ochtend op Radio 1. De Vlaamse minister van Onderwijs “zou een zegen voor de partij zijn”, vindt Geens. Huidig CD&V-voorzitter en intussen ook minister van Werk en Economie Wouter Beke liet de dag na de verkiezingen al weten dat de kans klein is dat hij zich kandidaat zou stellen om zichzelf op te volgen. De christendemocraten zetten een slecht resultaat neer in mei, en zullen dit najaar wellicht op zoek moeten naar een nieuwe voorzitter.

Volgens uittredend minister van Justitie en vicepremier in de federale regering Koen Geens is er alvast “één evidente kandidate” voor dat voorzitterschap: Hilde Crevits. De uittredende Vlaamse minister van Onderwijs hield enigszins stand in West-Vlaanderen en was eerder door de partij al naar voren geschoven als kandidaat minister-president. Crevits “heeft een schitterend resultaat neergezet”, zei Geens vandaag in De Ochtend. “Crevits zou in elk geval voor onze partij een zegen zijn.”

Op dit moment zijn er nog geen officiële kandidaten voor het partijvoorzitterschap. “Pas in september wordt de procedure uitgeschreven”, zei Geens daarover. Of hij zelf kandidaat zou zijn, liet hij in het midden. “Het is op dit ogenblik hoogst ongepast om daar iets over te zeggen.” De partij is momenteel nog bezig met de analyse van de verkiezingsresultaten, aldus Geens.

bron: Belga