Goffin en Mertens spelen morgen om plaats in kwartfinales

Goffin en Mertens spelen morgen om plaats in kwartfinales
Goffin en Mertens spelen morgen om plaats in kwartfinales

David Goffin (ATP 23) en Elise Mertens (WTA 21) komen morgen in actie op Wimbledon. Allebei trachten ze zich op het Londense gras voor het eerst in hun carrière te plaatsen voor de kwartfinales. Goffin neemt het in de achtste finales op tegen de Spaanse veteraan Fernando Verdasco (ATP 37). Het wordt hun zevende onderlinge duel, het eerste op gras. Voorlopig is de balans met drie zeges voor Goffin en drie voor Verdasco perfect in evenwicht. Goffin, 28, won de laatste ontmoeting tegen de 35-jarige Verdasco, in mei 2017 op gravel in Rome.

De winnaar mag uitkijken naar een duel tegen de Servische titelverdediger Novak Djokovic (ATP 1). Die neemt het morgen op tegen de Fransman Ugo Humbert (ATP 66).

De partij tussen Goffin en Verdasco staat als tweede op court drie geprogrammeerd. Om 12u (Belgische tijd) is er eerst de achtste finale tussen de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 8) en de Kroatische Petra Martic (WTA 24).

Elise Mertens staat morgen in de achtste finale tegenover de Tsjechische Barbora Strycova (WTA 54). De 23-jarige Mertens speelde een keer eerder tegen de 33-jarige Strycova. Vorig jaar haalde de Limburgse het in de zestiende finales van de US Open met 6-3 en 7-6 (7/4).

De winnares ontmoet in de kwartfinales de Engelse Johanna Konta (WTA 18) of de Tsjechische Petra Kvitova (WTA 6), Wimbledonlaureate in 2011 en 2014.

Mertens en Strycova spelen de eerste wedstrijd (vanaf 12u) op court twaalf.

Nog morgen speelt junior Gauthier Onclin zijn wedstrijd van de eerste ronde in het enkelspel tegen de Engelsman Anton Matusevich.

Bron: Belga