IN BEELD. Deze influencer steekt de draak met haar collega's

Je moet niet alles geloven wat je op sociale media ziet. Achter elk kiekje gaat uren werk schuil, rommel wordt vakkundig uit beeld gehouden en door alle filters blijft er nog weinig over van de originele foto's. Hoewel we steeds meer beseffen dat foto's op Instagram vaak nep zijn, hebben we soms toch nog een geheugensteuntje nodig.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

Als je te veel tijd besteedt op sociale media, dan is de kans groot dat je je gaat vergelijken met al die "perfecte" kiekjes. Je eigen kleren zijn plots niet meer mooi genoeg, je appartement te donker en je reizen te normaal. Soms is het gewoon moeilijk om realiteit en fictie nog van elkaar te onderscheiden. In zo'n gevallen is een reality check handig én noodzakelijk.

Instagram vs. Reality

Geraldine West, een 34-jarige Duitse uit Frankfurt, heeft daarom besloten om haar hele Instagramprofiel om te toveren tot een 'Instagram vs. Reality'-meme. En dat concept slaat duidelijk aan. Op een jaar tijd wist de Duitse al meer dan 70.000 volgers te verzamelen. Het idee ontstond toen ze door haar eigen Instagram feed ging en ze de ene perfecte foto na de andere zag. Ze besefte hoe ver die foto's van de realiteit verwijderd waren (benen scheren is niet leuk en tijdens het sporten zie je er gewoon uit als een tomaat) en besloot om de 'Instagram vs. Reality'-foto's te maken. Ironisch genoeg spendeert ze vaak uren aan het maken van de perfecte foto, maar het resultaat mag er dan ook zijn.