Bewolking neemt toe in het weekend

Bewolking neemt toe in het weekend

Vandaag is het nog mooi en zomers warm, maar in het weekend nemen de wolkenvelden toe. Dat voorspelt het KMI. Morgen start zonnig, vanaf de namiddag komen er meer wolkenvelden. In het zuiden van het land komen vooral stapelwolken voor en is een buitje niet uitgesloten. In het noorden zijn het veelal hoge wolken. De maxima schommelen tussen 20 graden aan de kust en 27 graden in Belgisch Lotharingen. De wind is matig en ruimt van zuidwest naar noordwest. Morgenavond en tijdens de nacht van morgen op zondag wordt het zwaarbewolkt vanuit het noorden met kans op wat regen of een bui. De minima liggen tussen 9 en 15 graden.

Zondag start overwegend bewolkt, in het zuiden kan nog wat lichte regen vallen. Vanaf de middag worden de opklaringen geleidelijk breder en wordt het uiteindelijk zonnig. Het is wel koeler, met nog maxima tussen 17 en 21 graden bij een matige noordenwind.

Maandag wordt het, na een vrij frisse nacht, wisselend tot soms zwaarbewolkt. Vooral in de noordelijke landshelft is er kans op een buitje, zonder grote neerslaghoeveelheden, maar in de meeste streken blijft het droog. De maxima liggen nog steeds tussen 18 en 21 graden bij een overwegend matige wind uit noordelijke richtingen.

Ook dinsdag blijft het op de meeste plaatsen droog. In het noorden is het wisselend tot soms zwaarbewolkt, in het zuiden blijft het mogelijk zonnig. De maxima liggen rond 21 graden in het centrum en zuiden.

De verwachting voor woensdag blijft nog onzeker. Vanuit de Atlantische Oceaan nadert een depressie met storingen, maar deze botsen tegen de hoge druk boven de Noordzee, waardoor de neerslag vooral ten westen van ons land valt. Volgens het KMI lijkt de kans op een droog en wisselend bewolkt weertype op dit moment het grootst, maar mogelijk kan er meer bewolking hangen met een beetje lichte regen. De temperaturen stijgen lichtjes tot maximaal 22 graden.

Ook op donderdag lijkt hoge druk de storingen net ten westen van ons te houden. Het zou dan wisselend bewolkt en meestal droog moeten blijven, met maxima rond 24 graden in het centrum.

bron: Belga