Elise Mertens voorbij Roemeense Monica Niculescu naar derde ronde

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens (WTA-21) heeft zich vandaag geplaatst voor de derde ronde (zestiende finales) van Wimbledon. De 23-jarige Limburgse klopte in de tweede ronde op het Londense gras de Roemeense Monica Niculescu (WTA-111) in twee sets: 7-5 en 6-0. De partij duurde 1 uur en 29 minuten. In de derde ronde wacht de Chinese Wang Qiang (WTA-15), die met 6-1 en 6-2 vlot afrekende met de Oekraïense Tamara Zidansek (WTA-61). Vorig jaar schopte Mertens ook tot de derde ronde, maar botste ze daarin op de Slovaakse Dominika Cibulkova. Dat is haar beste resultaat tot dusver op het derde Grand Slam.

Tegen de 27-jarige Wang moest Mertens in drie vorige duels, allemaal op hardcourt, telkens in drie sets het onderspit delven. Dit jaar stonden de twee al tegenover elkaar in de zestiende finales van Indian Wells. Daar werd het 7-6 (7/4), 6-7 (4/7) en 6-3.

In het dubbelspel is Mertens aan zet aan de zijde van de Wit-Russische Aryna Sabalenka. Het duo, halvefinalisten op Roland-Garros, spelen voor een plek in de achtste finales tegen de Japanse Shuko Aoyama en de Servische Aleksandra Krunic.

bron: Belga