Beruchte kotbaas Appeltans misleidt studenten met “nieuwe” eigenares

Beruchte kotbaas Appeltans misleidt studenten met "nieuwe" eigenares

Tal van studenten hebben voor het komende academiejaar een kot in Leuven gehuurd bij de beruchte Limburgse kotbaas Appeltans zonder het zelf te beseffen. Het contact verliep via een jonge vrouw die beweert dat zij de koten heeft gekocht. Maar dat blijkt een leugen. Dat melden Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg. De koten van de familie Appeltans hebben een bedenkelijke reputatie. Vader Arnold en zoon Manu kwamen de voorbije jaren meermaals in opspraak. Vorig jaar nog moesten ze 30.000 euro terugbetalen omdat verschillende koten niet voldeden aan de Vlaamse Wooncode.

Vader en zoon zouden samen meer dan duizend koten bezitten. Maar ze weten dat hun familienaam slecht in de markt ligt. Om die koten toch verhuurd te krijgen, gebruiken ze allerlei pseudoniemen of de naam van hun nv, Arlimo. Tot ook die pseudoniemen te bekend raakten.

Maar sinds dit jaar regelt een jonge studente “Julie” de verhuur van verschillende koten. Daarvoor werd begin mei de website www.kot-link.com aangemaakt. Die prijst elf kotgebouwen van de familie Appeltans aan. Wie contact opneemt, komt uit bij een jonge Limburgse. Zij promoot de koten ook op sociale media, leidt geïnteresseerde studenten rond en regelt de contracten. Wordt gevraagd naar de link met Appeltans, dan antwoordt zij steevast dat zij de koten gekocht heeft en dat de familie Appeltans “er niets meer mee te maken heeft”. Maar op het contract, dat de jonge vrouw “in opdracht” ondertekent, staat wel Arlimo nv als verhuurder. Ook de telefoonnummers zijn die van Arnold en Manu Appeltans.

bron: Belga