Belgen in het buitenland - Boli Bolingoli tekent voor Celtic

door
Belga
Leestijd 1 min.

Boli Bolingoli zet zijn carrière verder bij Celtic FC. De Belg met Congolese roots ondertekende bij de Schotse kampioen een contract voor vier seizoenen, zo bevestigde het team woensdagavond op zijn website. Bolingoli, 24, speelde de voorbije twee seizoenen voor het Oostenrijkse Rapid Wenen. Die club nam hem in de zomer van 2017 over van Club Brugge. Met blauw-zwart werd hij in 2016 kampioen maar een vaste waarde was Bolingoli bij Brugge niet. Daarom werd de linkerwinger in het voorjaar van 2017 aan STVV uitgeleend.

Bolingoli was vorig seizoen in het shirt van Rapid Wenen goed voor 42 wedstrijden. Hij maakte daarin twee doelpunten en deelde vijf assists uit.

"Het voelt goed voor Celtic te hebben getekend", zegt Bolingoli. "Hopelijk kan ik met deze club meer prijzen winnen. Vorige week hoorde ik dat ze interesse in mij hadden en mijn manager hadden gecontacteerd. Ik heb meteen ja gezegd. Tegen een club als Celtic kan je niet neen zeggen. Celtic heeft altijd grote spelers gehad en Dedryck Boyata is er daar een van. Ik ben blij dat ik nu in zijn voetsporen treed. Hij had een goeie invloed op de club en hopelijk kan ik hetzelfde doen. Ik kan niet wachten om voor 60.000 mensen in Celtic Park te spelen."

bron: Belga