Atletico Madrid bevestigt komst van recordaankoop Joao Felix

Atletico Madrid bevestigt komst van recordaankoop Joao Felix
Atletico Madrid bevestigt komst van recordaankoop Joao Felix

De transfer van het Portugese toptalent Joao Felix van Benfica naar Atletico Madrid is afgerond. Beide clubs bevestigden vanavond de overgang. De Spaanse topclub betaalt voor de 19-jarige international 126 miljoen euro. Hij ondertekende een contract voor zeven seizoenen. Felix had in zijn contract bij Benfica een afkoopclausule van 120 miljoen euro staan. Maar omdat Atletico de transfersom in schijven zal betalen, ligt het bedrag iets hoger.

Joao Felix wordt op zijn 19e beschouwd als de natuurlijke opvolger van Cristiano Ronaldo bij de Portugese nationale ploeg. Hij was afgelopen seizoen in shirt van Benfica goed voor 20 doelpunten en 11 assists in 43 wedstrijden. Vorige maand debuteerde hij aan de zijde van CR7 in het nationale elftal tijdens de halve finale van de Nations League tegen Zwitserland.

Bij Atletico Madrid moet Felix het vertrek van Antoine Griezmann opvangen. De Franse wereldkampioen verlaat Los Colchoneros na vijf seizoenen (en 133 doelpunten) en trekt vermoedelijk naar FC Barcelona. Ook hij heeft in zijn contract een afkoopclausule van 120 miljoen euro.

Nu de transfer is bevestigd, mag Felix zich met ruime voorsprong de duurste aankoop ooit van Atletico noemen. Tot dusver was dat Thomas Lemar, die vorige zomer voor 72 miljoen overkwam van Monaco. Felix is ook de duurste Portugees want Juventus betaalde ‘slechts’ 105 miljoen euro aan Real Madrid om Cristiano Ronaldo los te weken.

Bron: Belga