Elise Mertens stoomt door naar tweede ronde van Wimbledon

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens (WTA 21) heeft zich vandaag eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen. Belgiës nummer 1, het 21e reekshoofd, haalde het in twee korte sets van de Française Fiona Ferro (WTA 100): 6-2 en 6-0 na 48 minuten.

In de tweede ronde neemt de 23-jarige Mertens het op tegen de winnares van het duel tussen de Duitse Andrea Petkovic (WTA 69) en de Roemeense Monica Niculescu (WTA 111). Vorig jaar strandde Mertens in de derde ronde op de All England Club, haar beste resultaat tot nog toe op het prestigieuze grastoernooi.

Giteren plaatsten Yanina Wickmayer (WTA 148) en Kirsten Flipkens (WTA 103) zich ook voor de tweede ronde. Daarin ontmoeten ze respectievelijk de Chinese Shuai Zhang (WTA 50) en de Taiwanese Hsieh Su-Wei (WTA 29). Ysaline Bonaventure (WTA 114) sneuvelde in de openingsronde. Alison Van Uytvanck (WTA 85) speelt momenteel tegen de Russin Svetlana Kuznetsova (WTA 104).

Mertens dubbelt ook nog op Wimbledon. Samen met Aryna Sabalenka uit Wit-Rusland vormt ze het zesde reekshoofd. Mertens en Sabalenka, die op Roland Garros pas in de halve finales strandden, ontmoeten in de eerste ronde de Russin Natela Dzalamidze en de Zweedse Cornelia Lister.

bron: Belga