Elise Mertens ontmoet Monica Niculescu in tweede ronde

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens (WTA 21) heeft zich vandaag eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen. Daarin neemt ze het op tegen de Roemeense Monica Niculescu (WTA 111). Belgiës nummer 1, het 21e reekshoofd, haalde het in twee korte sets van de Française Fiona Ferro (WTA 100): 6-2 en 6-0 na 48 minuten.

In de tweede ronde neemt de 23-jarige Mertens het op tegen de 31-jarige Monica Niculescu. De Roemeense versloeg de Duitse Andrea Petkovic (WTA 69) met 2-6, 6-2 en 7-5. Mertens en Niculescu keken elkaar al twee keer in de ogen op hardcourt, telkens won onze landgenote overtuigend.

Vorig jaar strandde Mertens in de derde ronde op de All England Club, haar beste resultaat tot nog toe op het prestigieuze grastoernooi.

Ook Alison Van Uytvanck (WTA 58) verzekerde zich vandaag van een stek in de tweede ronde na een 6-4, 4-6 en 6-2 overwinning tegen de Russin Svetlana Kuznetsova (WTA 104). Maandag plaatsten Yanina Wickmayer (WTA 148) en Kirsten Flipkens (WTA 103) zich eveneens voor de tweede ronde. Ysaline Bonaventure (WTA 114) werd uitgeschakeld.

Mertens dubbelt ook nog op Wimbledon. Samen met Aryna Sabalenka uit Wit-Rusland vormt ze het zesde reekshoofd. Mertens en Sabalenka, die op Roland Garros pas in de halve finales strandden, ontmoeten in de eerste ronde de Russin Natela Dzalamidze en de Zweedse Cornelia Lister.

bron: Belga