Raadkamer Tongeren – Vrouwelijke arts blijft in de cel voor moordpoging op vrouw van een vriend in Rekem

De raadkamer in Tongeren heeft vrijdag de aanhouding bevestigd van een vrouwelijke arts (43) uit Noord-Limburg, die intussen al een maand in de cel zit op verdenking van moordpoging. Op 29 mei was ze de woning van de echtgenote van een vriend in Rekem bij Lanaken binnengedrongen. Het slachtoffer lag te slapen, schrok wakker en zag een individu met een injectienaald over zich hangen. De toen onbekende persoon sloeg op de vlucht. Het slachtoffer liep haar achterna en had haar aanvaller formeel herkend. Intussen zou de verdachte dokteres bekentenissen hebben afgelegd. Op 29 mei was het al de tweede keer dat de dokteres een ongewenst bezoek bracht bij het koppel in Rekem. De eerste keer had het 46-jarige slachtoffer een chemische geur in huis waargenomen en betrapte toen ook een verdacht persoon in huis, die uiteindelijk kon ontkomen. Ruim twee weken later werd die bizarre geur weer waargenomen in het huis in Rekem. Het slachtoffer kreeg een prop in de mond geduwd, waarna de verdachte de substantie wilde inspuiten. De vloeistof, die de vrouwelijke arts probeerde in te spuiten, is nog onbekend. Het parket van Limburg bevestigde dat de raadkamer de aanhouding vrijdag heeft verlengd, maar het nieuws over de bekentenis kon niet worden bevestigd.
De vrouwelijke arts had een vriendschapsrelatie met de echtgenoot van het slachtoffer in Rekem, die leraar is. Blijkbaar zag zij meer in die relatie dan de man zelf. Aanvankelijk beweerde de vrouw over een alibi te beschikken, maar dat zou volgens Het Belang van Limburg doorprikt zijn. Enerzijds is er de formele herkenning door het slachtoffer en anderzijds is de verdachte die bewuste 29 mei op een bus naar Lanaken gezien. Er zijn nog andere bezwarende elementen. De verdachte zou wel de intentie tot doden ontkennen. Naar eigen zeggen wilde ze het slachtoffer alleen schrik aanjagen.
Meester Erik Schellingen vertegenwoordigt de belangen van de burgerlijke partij, maar kreeg nog geen inzage in het dossier. “Dit is een horrorverhaal. Het gaat hier om een geplande daad, een duivels plan die voorbereid werd. Het zou een film kunnen zijn, maar hier is het helaas bittere realiteit. Volgens ons is het wel degelijk een moordpoging die later voor een hof van assisen dan wel een correctionele rechtbank zal gepleit worden, ” zei advocaat Schellingen zaterdag.

bron: Belga